Kuulumisia kaudelta 2012-2013

26.06.2013

SKCCC:llä aktiivinen kausi 2012-2013

 keskuva.jpg

SKCCC:n kausi 2012-2013 alkaa kohta olla takana ja katseet kääntyvät pikkuhiljaa kesälaitumia kohti.

"Viime syksyn ja kuluneen kevään aikana on toteutettu asiakasprosesseja esimiesvalmennusten, johtoryhmien valmennuksen, johdon coachauksen, henkilöstövalmennusten ja työnohjauksen parissa. Myös huippu-urheilijoiden psyykkisen valmennuksen prosesseja on jatkettu vanhojen ja muutamien uusienkin asiakkaitten kanssa", kertoo Sampo Kettunen SKCCC:stä.

"Mielenkiintoisinta ja mukavinta asiakastyössä on jälleen ollut asiakastyön ja valmennushaasteiden monipuolisuus. Olen saanut työskennellä asiaansa paneutuvien asiakkaiden kanssa sekä johtamisen että työyhteisöjen kehittämisen parissa."

 

Kirja johtamisestahalujohtaminen_tuotekuvapieni116x163.png

Viime lokakuussa ilmestyi yhteistyössä Timo Ropen kanssa kirjoitettu kirja Halujohtaminen. Kirjassa paneudutaan työelämän ja johtamisen muutokseen, nykyaikaiseen johtamistapaan, henkilöjohtamistaitoihin ja ihmisen motivaatioon.

"Kirjoittamisprosessi oli työläs, mielenkiintoinen ja silmiä avaava. Teimme kirjan yhteistyössä Markkinointi- ja johtamiskonsultti Timo Ropen kanssa. Kirjoittamisen aikana itselle jäsentyi paljon oman valmennus-uran aikana koettua ja samalla opimme Timon kanssa toisiltamme johtajuudesta, suomalaisesta työelämästä, ihmisistä ja toisistamme...", kommentoi Sampo ensimmäisen kirjansa prosessia.

 

Yhteistyötä strategiakonsultin kanssa...  

Kuluneen kauden aikana tiivistettiin yhteistyötä strategiakonsultti Heikki Laurosen kanssa asiakastyön, "tuotekehittelyn" ja suomalaisen johtajuuden ja työelämän yleisen pohtimisen merkeissä. "Oma osaaminen ja ymmärrys mm. strategiatyöstä, johtamisen suunnittelusta ja johtamisjärjestelmistä on lisääntynyt strategian ja liiketoiminnan kehittämisen kovan tason asiantuntijan kanssa asiakastyötä suunnitellessa ja tehdessä.", Sampo kertoo.

Lisää Sampon ja Heikin yhteistyöstä voit katsoa: http://www.johtamisenkehitys.fi/

 

Jotakin esimiesvalmennuksista...

  • Koko viime syksyn ja jonkin verran kuluvan vuodenkin puolelle jatkui Ministeröiden yhteinen esimiesvalmennus (MESI). Kyseessä oli nyt SKCCC:n osalta toinen kierros ko. valmennusohjelmaa ja yhteistyö jatkuu tulevana syksynä seuraavan MESI-ohjelman merkeissä. Ohjelmassa paneudutaan henkilöjohtamistaitoihin, strategiavaikuttamiseen, työhyvinvointiin ja osaamisen johtamiseen sekä muutoksen johtamiseen. SKCCC on prosessissa alihankkijan roolissa ja Kettunen pääkouluttaja.
  • Pirkanmaan seudulla jatkettiin syksyllä ja keväällä jo useita vuosia jatkunutta yhteistyötä eri yritysten esimiehille tarjottavan avoimen esimiesvalmennuksen merkeissä.
  • Niin ikään Pirkanmaalla toimivan pörssiyrityksen esimiesvalmennuksessa SKCCC oli mukana sisällön suunnittelussa ja tuottamisessa syksyn ja kevään aikana.
  • Kuopion seudulla toimivan liikelaitoskuntayhtymän muutosprosessin yhteydessä valmennettiin esimiehiä uudenlaiseen johtamistapaan ja rakennettiin kasvamassa olevan organisaation johtamisjärjestelmää, johtamisen rakenteita ja käytäntöjä.

"Tämän hetkinen taloussuhdanne näkyi kuluvan kauden valmennusten aikana mm. siten, että useammassa organisaatiossa YT-neuvottelut olivat joko juuri ajankohtaisia tai tulossa. Sitä suuremmalla syyllä teimme mielestäni noiden organisaatioiden kanssa arvokasta työtä sen parissa, miten johtamisen rakenteilla ja käytännöillä voidaan vaikuttaa sekä työn tuloksellisuuteen että työyhteisön hyvinvointiin.", kertoo Sampo kuluvan kauden esimiesvalmennuskokemuksista.

 

Muita kuulumisia...

Muuta asiakastyötä on tehty sekä julkisen sektorin että yrityselämän kanssa mm. yhteistyö- ja vuorovaikutusvalmennusten, johdon henkilökohtaisen coachauksen ja "perinteisemmän" työnohjauksen merkeissä.

Sampo jatkaa: "Syksylläkin näyttää kalenteri jo melko täydeltä. Nyt alkaa olla akkujen lataamisen aika käsillä...".

Sampo jatkaa vielä: "Valmentajan työssä, jossa annat oman osaamisesi valmennettavien käyttöön, akut on syytä pitää kunnossa. Yhtä tärkeää on myös oman itsen, omien työkalujen ja ajatusmaailman jatkuva kehittäminen. Tästä huolehditaan paitsi tekemisen ja lukemisen kautta oppimisella, myös omalla jatkuvalla kouluttautumisella joka tällä erää tarkoittaa 2-vuotisen ratkaisukeskeisen jatkokoulutuksen loppuun saattamista tämän vuoden aikana."

 

Hyvää ja rentouttavaa kesää!

SKCCC

 

PS. SKCCC lataa akkuja 27.6. - 16.8. välisen ajan

 

03.07.2023Työnohjauksesta tukea yhteisöllisyystyhjiöön
01.11.2021Koronavuodet 2020 & 2021
19.05.2019Kesä on jo nurkan takana...
27.05.2018Uusia valmennuspalveluja
25.04.2017Johdon coaching suosittua
15.05.2015SKCCC yhteistyöhön Innolink Researchin kanssa
10.02.2015Neljäs ministeriöiden MESI-valmennus saatiin päätökseen
27.06.2014Kuulumisia kaudelta 2013-2014
26.06.2013Kuulumisia kaudelta 2012-2013
01.02.2013HALUJOHTAMINEN kirja johtamisesta

Siirry arkistoon »