SKCCC

(Henkilökuva, yritys, koulutus- ja työhistoriaa, CV)

Kuka olen

Olen Sampo Kettunen, johdon ja työyhteisöjen valmentaja, psykologi, johdon ja esimiesten työnohjaaja ja psykoterapeutti Helsingistä. Alunperin olen kotoisin Pohjois-Karjalasta Joensuusta, josta muutin opiskelemaan Jyväskylään 90-luvun alussa. Opiskelin ja työskentelin välillä Kreikassa puolisen vuotta ja palasin sitten Suomeen työelämään.

Valmentamisen, toisten ihmisten tukemisen ja sparraamisen kanssa olen ollut tekemisissä jo nuoresta saakka. Oman kilpaurheilutaustani (kamppailulajit) takia sain jo hieman päälle 10-vuotiaana ensikokemuksia hyvästä valmentamistyöstä ja ylipäänsä siitä, kuinka joku toinen/jotkut toiset ihmiset voivat tukea sinua omassa kehittymisessäsi, olipa sitten kyseessä urheilu tai muunlainen kehittyminen, kasvaminen tai muutos.

Valmentamisesta, auttamisesta ja toisten oma_kuva2.jpgihmisten sekä työyhteisöjen kehittymisen tukemisesta tuli sittemmin työni ja elämäntehtäväni.

Johdon valmentajan, kehityskonsultin, psykologin ja psyykkisen valmentajan työssä uteliaisuus, kiinnostus, voimavarojen ja uusien näkökulmien löytäminen, ongelmiin tarttuminen ja toisen ihmisen kehittymiseen paneutuminen ovat niitä lähtökohtia, joiden varaan hyvä yhteistyö ja luottamus rakentuvat. Hyvä valmentaja antaa asiantuntijuutensa ja osaamisensa valmennettavansa ja asiakkaansa käyttöön. Hyvä valmentaja on asiantuntija, mutta samalla myös "asiantutkija" yhdessä asiakkaansa kanssa.

Edellä mainituista asioista olen ilokseni saanut vuosien varrella myös hyvää palautetta eri ihmisiltä ja tahoilta, joiden kanssa olen päässyt yhteistyötä tekemään. Joitakin näistä palautteista on koottu "palautteita ja referenssejä" -sivulle.

Aiemmin työskentelin päätoimisesti Odeco Oy -nimisessä konsultti- ja valmennustalossa 2002 maaliskuusta alkaen. Tätä ennen olin ICT-alan henkilöstötehtävissä ja suorahaku- ja henkilöarviointikonsulttina. Lokakuun 2009 alusta siirryin yrittäjäksi oman SKCCC -toiminimeni kautta, jonka palvelut löydät etusivulta ja "palvelut"-valikosta.

Työssäni olen jatkuvasti halunnut kehittää itseäni kouluttautumisen ja hyvin erilaisista organisaatioista hankitun käytännön kokemusten kautta. Näistä vuosien varrella kertyneistä opeistani ja kokemuksestani kerron seuraavaksi tuossa alla.

Koulutustaustaa

 • 1991-1992 Erityisryhmien liikunnanohjaaja (1-vuotinen koulutus, Itä-Suomen liikuntaopisto)
 • 1993-2000 Psykologian maisteri (PsM), laillistettu psykologi, (Jyväskylän yliopisto) EuroPsy/europsykologin pätevyys
 • 1997-1998 The Rorschach Comprehensive System (1,5-vuotinen psykologinen persoonallisuuden tutkimusmenetelmäkoulutus)
 • 1998-1999 European Masters Degree in Sport & Exercise Psychology (1,5-vuotinen koulutus, Jyväskylän ja Thessalonikin yliopistot)
 • 2000-2002 Johdon ja esimiesten työnohjaaja (2-vuotinen koulutus, JTO-Johtamistaidon opisto)
 • 2002-2003 Johtamisen täydentäviä opintoja (Jyväskylän yliopiston taloustieteellinen tiedekunta)
 • 2003 Henkilöarvioinnin ammattilaisen sertifikaatti (Suomen psykologiliitto)
 • 2005-2006 Henkilöstön kehittäjän koulutus HRD3 (1/2-vuotinen koulutus, Infor & JTO)
 • 2007 EuroPsy -pätevyys / työ ja organisaatiot & terveydenhuolto ja kliininen psykologia (European Certificate in Psychology)
 • 2007 Introduction to Systemic Thinking & Practice (3 kk koulutus systeemiseen viitekehykseen ja työtapoihin, Odeco & KCC-Kensington Consultation Centre)
 • 2008-2011 Psykoterapeutti YET, (3-vuotinen ratkaisukeskeisen psykoterapian koulutus)
 • 2011-2013 Psykoterapeutti VET, (2-vuotinen ratkaisukeskeisen psykoterapian jatkokoulutus)

Työhistoriaa

 • 3/2002 - 9/2009 Odeco Oy / Seniorikonsultti, Psykologi, Johdon valmentaja: Johtamisen ja työyhteisöjen toiminnan kehittämiseen liittyvä konsultointi, valmennus ja koulutus asiakasorganisaatioissa. Kehittämisprosessien suunnittelu ja toteuttaminen. Johtoryhmävalmennukset, yksilöllinen johdon coaching, esimiesvalmennukset, työyhteisövalmennukset & johdon työnohjaus. Odecon 9 kk:n pituisten johtamiskoulutusohjelmien koordinointi ja koulutusryhmien kokoaminen. Henkilöarviointi ja soveltuvuustutkimukset. Toimialueet: Suomi, Ukraina, Aasia, Uusi-Seelanti.
 • 2003 - 2004 yliopistollinen psykoterapiaklinikka / Psykologi: Psykoterapeuttinen asiakastyö vapaaehtoistyönä.
 • 2002 - jatkuu... Eri (urheilu-)lajiliitot / Psykologi, psyykkinen valmentaja: Urheilijoiden psyykkinen valmennus, mm. kamppailulajit, ammunta.
 • 2001 - 2002 ICT-alan Oyj / Henkilöstökonsultti: Yrityksen rekrytoinnista vastaaminen, henkilöhaku ja henkilövalinnat, henkilöstön ja johdon kehitystehtävät. Toimialue: Suomi.
 • 2000 - 2001 rekrytointialan Oy / Henkilöstö- ja suorahakukonsultti: Henkilövalinnat, soveltuvuustutkimukset ja suorahakutoimeksiannot (head hunting). Toimialue: Pirkanmaa, Etelä-Suomi.
 • 1999 Aristotelian University of Thessaloniki / Tutkimusassistentti: Tutkimustyö, psykologinen testaus. Toimialue: Kreikka, Thessaloniki.
 • 1997 - 1999 Suomen Psykologikeskus / Assistentti: Soveltuvuuden arviointiin liittyvä työ. Toimialue: Suomi.

Urheilu-ura

 • Noin 10 vuoden maajoukkueurheilija- ja seuravalmentajaura kamppailulajeissa. Menestys: SM, PM, EM -mitaleja ja World Cup -pistesijoja.

Lataa yksityiskohtaisempi CV (pdf)

Jäsenyyksiä

© SKCCC